Skip to content
Social Return

Social Return met zwammen en koffiedik

Per september heeft HaagseZwam de hoogste score bereikt van PSO: PSO30+ met een score van 66%. Dit betekent dat HaagseZwam voor 66% mensen uit de doelgroep in dienst heeft.

Partnerschap

Wij zijn altijd op zoek naar de bedrijven die arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt kunnen ondersteunen door dit partnerschap aan te gaan. Voor hun kan dit een versterking van de PSO ladder betekenen.

Dit zegt PSO zelf er over:

Diverse (private) organisaties die het doel hebben om de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt op een duurzame- en kwalitatief goede wijze te stimuleren, gebruiken hiervoor de PSO als instrument om deze doelstelling te realiseren. 

PSO Certificaat
Social Return

Green Key certificering

Bedrijven die een Green Key certificering kunnen ontvangen, kunnen door deelname aantonen dat zij zich verduurzamen. Hun afvalberg kunnen zij aanzienlijk verminderen, want er wordt veel koffie gedronken in Nederland. Wist je dat Nederland het grootst koffie-drinkende land is ter wereld? (per hoofd van de bevolking)

Hoe werkt het?

Wij halen jouw koffiedik op. Wij kweken er zwammen op en maken onder andere hier onze Paddoballen en kroketten mee.  Maar ook ons restmateriaal gaat naar de bodem en wordt onderzocht op de beste toepassing. Hiermee bespaar je per kilo koffiedik tot 4,3 kg CO2 en zorg je dat het waardevolle materiaal niet verbrand wordt. 

Wil je meedoen? Dat kan natuurlijk!

Als je in Den Haag zit en een minimaal 10 kg koffiedik per dag gebruikt, kom je in aanmerking.
Wij bieden verschillende pakketten aan die starten bij €500  per maand.
Neem contact op voor meer informatie

HaagseZwam gaat graag met bedrijven het partnerschap aan om nog meer verduurzaming mogelijk te maken. Met onze kwekerij ‘het kweken van oesterzwammen op koffiedik’ laten we zien dat aan een betekenisvolle milieu impact werken. Wij koppelen dit aan een bewustwordingsproces bij directie, medewerkers en externe relaties. Wij halen het koffiedik op en verwerken dat tot oesterzwammen en maken daar onze vegan of vegetarische producten.

Social Return

Wij doen daar graag weer wat voor terug. Zo komen wij graag met ons team naar jullie toe met onze producten of komen jullie naar ons voor een rondleiding met een hapje en een drankje.


Bekijk de pagina Activiteiten en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Social Return

Ondertussen werken we verder aan oplossingen om kringlopen te sluiten én ze uit te breiden. Dat doen we altijd met andere duurzame ondernemers. Zo vergroten we de kring die positieve impact maakt.